tirsdag, juli 7, 2020
Nyheder Bolig Sara og Robert købte byens grimmeste hus - og forvandlede Den Grimme...

Sara og Robert købte byens grimmeste hus – og forvandlede Den Grimme Ælling til en svane

Skal Læses

Din flytning – Supermove’s ansvar

Supermove er et flyttefirma som holder til i Aarhus,...

Flyttefirmaet Basserne er specialister i at flytte for private

Flyttefirmaet der hjælper dig letteste igennem med din flytning fra A til B

Kim’s Transport og Flytteforretning tilbyder Danmarks bedste flyttening

Sådan kommer du let gennem din flytningDet er ikke nogen hemmelighed, at...

Sara Camre og manden Robert havde lyst til at komme ud af storbyen – uden at komme helt udenfor. Det arkitektuddannede par fandt det perfekte spot i københavnerforstaden Vanløse, hvor de har gennemrenoveret et udtjent parcelhus.

Vanløses grimmeste hus. Sådan omtaler Sara og Robert det hjem, de købte i 2015, men beliggenheden i den københavnske forstad var perfekt for parret, som har børnemærket CamCam med kontor på Frederiksberg, men gerne ville rykke familien væk fra de stressede gader i København.

– Jeg holder meget at roen herude. Du behøver ikke føle, du går i vejen på fortovet, fordi du har en klapvogn og et barn med dig, som jeg tit gjorde inde i byen. Vi faldt for områdets karakter, som er en blanding af etagebyggeri og villaer, og så ligger det lige på kanten mellem by og forstadskvarter. For sådan nogle bymennesker som os var det en formildende omstændighed, og vi følte ikke, vi tog det fulde skridt til forstadslivet på en gang.

Sara og Robert, som begge er uddannet arkitekter, lod sig ikke skræmme af det store renoveringsprojekt. De var fra start klar over, at det faldefærdige hus i Vanløse kunne blive virkelighedens arkitektoniske svar på Den Grimme Ælling.

– Jeg kunne se muligheder i huset med det samme, men det var vanvittig grimt, og der skulle gøres rigtig meget. Vi har rykket rundt på stort set alle indvendige vægge, skrællet indmaden ud af ydermurene og efterisoleret dem, skiftet facade og tagbeklædning, flyttet køkkenet, lavet badeværelse og gæstetoilet fra ­bunden, skiftet alle vinduer og bygget 50 kvm til huset. Det eneste, vi ikke har rørt, er trægulvene og trappen til 1. sal, griner Sara.

I stueetagen hev parret væggene ned mellem tre rum og byggede 25 kvm til, så familien i dag har køkken, alrum og stue i et og samme rum, fordelt på flere niveauer.

– Det bedste resultat af renoveringen er de indbyggede træelementer, som præger stueetagen. Køkkenet er som et stort træmøbel i spisestuen, og den enorme bogreolen i stuen ­fungerer som rumdeler mellem stue og køkken. Egetræet går igen i begge møbler og samler rummet på en fin måde, og så er det et ­materiale, som giver en hyggelig varme, fortæller Sara om møblerne, som parret selv har tegnet og fået bygget af en snedker.

– Vi har altid en eller anden forestilling om, hvordan ­designet skal være, og så er det bare svært at gå på kompromis efterfølgende, fortsætter Sara og fortæller, hvordan parret også selv har designet både sofabord, spisebord og daybed, da de til sidst ­opgav at finde de møbler, som de for længst havde tegnet i ­hovedet via tankernes kraft.

Hjemmet er indrettet i rolige farver og med klassiske møbler, som rammer lige ned i den nordiske ­signaturstil.

– Som arkitekt tænker du meget i, om et design holder i længden, altså tidløsheden. Så kan det godt være, at vi ind imellem hopper med på en trend og køber en pude eller et lille objekt i en vild farve, men det skal være et element, som nemt kan udskiftes.

Det møbel, som betyder allermest for Sara, er dog et design som hverken hende eller Robert har haft indflydelse på.

– Mit toiletbord har fulgt mig siden, jeg var 18 år og fik det i gave af min far. Det er et tungt art deco-bord i marmor, som aldrig går af mode. Nu har jeg haft det i 21 år, og jeg synes stadig, det er lige smukt. Jeg er flyttet rigtig mange gange siden, jeg var 18, og det har fulgt mig hver gang – op og ned af smalle trappeopgange til 2-værelses lejligheder. I mine ungdomsår var det altid min ekskæreste og hans søde venner som hjalp med at flytte. Blandt dem nu afdøde Mads Holger, som hver gang stønnede “Hvorfor er det altid mig, der skal slæbe skriftetavlen”. Men han ­gjorde det alligevel altid med et smil, det var meget sødt, ­smiler Sara.- Reklame -
- Reklame -

Seneste Nyheder

Din flytning – Supermove’s ansvar

Supermove er et flyttefirma som holder til i Aarhus,...

Flyttefirmaet Basserne er specialister i at flytte for private

Flyttefirmaet der hjælper dig letteste igennem med din flytning fra A til BVelkommen til Basserne.

Kim’s Transport og Flytteforretning tilbyder Danmarks bedste flyttening

Sådan kommer du let gennem din flytningDet er ikke nogen hemmelighed, at der pludselig kan ske store ting...

Aarhus catering lever mad til alle begivenheder

Mad ud af huset med cateringEt cateringfirma er en restaurationsvirksomhed, som tilbereder og forbereder mad og leverer...

Catering delikatesser i verdensklasse

Har du prøvet at få lækker catering fra Judys Delikatesse?Hvis du bor i Aabenraa eller omegn og har...
- Reklame -

Relaterede Artikler

- Reklame -