fredag, maj 29, 2020
Nyheder Mad og Drikke Spiser du altid bæredygtigt?

Spiser du altid bæredygtigt?

Skal Læses

Din flytning – Supermove’s ansvar

Supermove er et flyttefirma som holder til i Aarhus,...

Flyttefirmaet Basserne er specialister i at flytte for private

Flyttefirmaet der hjælper dig letteste igennem med din flytning fra A til B

Kim’s Transport og Flytteforretning tilbyder Danmarks bedste flyttening

Sådan kommer du let gennem din flytningDet er ikke nogen hemmelighed, at...

Kragerup og Ko laver lækker bæredygtigt mad

I løbet af de seneste par år, er vi alle sammen begyndt at tænke mere og mere på miljøet. Det hænger i høj grad sammen med, at vi på daglig basis bliver udsat for nyheder om, hvor dårligt det står til på planeten.

Det er også grunden til at rigtig mange danskere både er begyndt at handle og spise mere bæredygtigt, og det går også godt, lige indtil det ikke længere er os selv, der står for at indkøbe råvarerne og lave maden.

Hvis du tager på restaurant, bestiller take-out eller catering, er det uhyre svært at vide hvor råvarerne kommer fra, og det er der flere, der er utilfredse med – både forbrugere og restaurationer.

Hos Kragerup og Ko kan det ikke blive bæredygtigt nok

Hos Kragerup og Ko i Glostrup har man i mange år produceret lækker og bæredygtig catering, og de formår også at pryde deres forretning med certifikater, der fortæller, at de kun benytter MSC-certificeret fisk, at deres svinekød kommer fra velfærdsgrise og at deres kalve- og oksekød ligeledes er certificeret af dyrenes beskyttelse, men det er ikke nok.

Ikke mindre end seks mærker skal de pryde deres sig med, for at vise kunderne hvor bæredygtig en forretning de driver, men kravene er for lave. De fleste af certificeringerne kræver nemlig ikke en 100% bæredygtighed på området, og det betyder, at restaurationer der gør markant mindre, kan pryde sig med de samme lånte fjer.

Folkene bag Kragerup og Ko er selvfølgelig enige i, at lidt også har ret, men der skal gøres noget for at redde planeten, det er både cateringfirmaet og kunderne enige om. Nu hvor der er gået forretning i at være miljøbevidst, kunne det jo være en god idé at presse lidt mere på, så alle dem der lige nu kan hoppe over, hvor gærdet er lavest også kommer ind i kampen.

Flere restaurationer og cateringfirmaer savner en overordnet bæredygtighedssmiley

Siden 2001 har fødevarestyrelsens smileyordning, gjort det nemt for forbrugerne at finde ud af, hvordan fødevaresikkerheden er i et hvilket som helst køkken. Ordningen gælder både for detailvirksomheder og engrosvirksomheder, og den er ekstremt let at gennemskue. Siden 2008 har det endda været muligt for virksomheder, der klarede sig særligt godt at få en elite-smiley.

Hos Kragerup og Ko ser man gerne, at der bliver lavet en lignende ordning, når det kommer til bæredygtighed. En overordnet bæredygtighedssmiley der kan gøre det lettere for forbrugerne at gennemskue, hvilke firmaer der faktisk gør noget for miljøet, og hvilke firmaer der bare gerne vil have flere kunder.

Indtil videre mangler den politiske opbakning til at få skabt en sådan certificering, og det er der rigtig mange, der synes er ærgerligt, og det er ikke kun de allermest ekstreme miljøforkæmpere, det gælder også de helt almindelige forbrugere.

I mellemtiden forsætter Kragerup og Ko med at levere bæredygtige måltider af ekstremt høj kvalitet, her er det lige meget, om det er til hverdag eller til fest, til bryllup eller til en firmafrokostordning, den eneste regel der gælder, er, at maden er lækker, og at den er bæredygtig.

- Reklame -
- Reklame -

Seneste Nyheder

Din flytning – Supermove’s ansvar

Supermove er et flyttefirma som holder til i Aarhus,...

Flyttefirmaet Basserne er specialister i at flytte for private

Flyttefirmaet der hjælper dig letteste igennem med din flytning fra A til BVelkommen til Basserne.

Kim’s Transport og Flytteforretning tilbyder Danmarks bedste flyttening

Sådan kommer du let gennem din flytningDet er ikke nogen hemmelighed, at der pludselig kan ske store ting...

Aarhus catering lever mad til alle begivenheder

Mad ud af huset med cateringEt cateringfirma er en restaurationsvirksomhed, som tilbereder og forbereder mad og leverer...

Catering delikatesser i verdensklasse

Har du prøvet at få lækker catering fra Judys Delikatesse?Hvis du bor i Aabenraa eller omegn og har...
- Reklame -

Relaterede Artikler

- Reklame -